Zrnková káva s vanilkou (s vanilkovým přírodním aroma)
Zrnková káva je ta nejkvalitnější forma kávy, kterou si můžeme dopřát. Čerstvá, ručně pražená a před přípravou právě namletá to už je zážitek sám o sobě. My jsme vám k tomu přidali ještě špetku vanilky. Toto úžasné spojení zrnkové vanilkové kávy si zamilujete při prvním doušku.
Proč jsme vybrali zrovna vanilku?
Pravá vanilka má bohatou, exotickou a nezapomenutelnou vůni. Její chuť je popisována jako jemná, ovocná a sladká s dřevitými a kouřovými tóny. Pochází z původního Mexika a místní obyvatelé spolu se starými Aztéky věděli, že vanilkové aroma se nejvíce uvolňuje při zahřátí, proto ji přidávali do sladkých jídel, pochutin a teplých nápojů. Díky spojení vanilky a kávy zažijete nevšední zážitek, který potěší vaše smysly a zároveň dodá pocit bezpečí. Káva je středně silná, krémová, s bohatým aroma, které vás doslova očaruje. Vanilka dokáže povzbudit nejen mysl, ale i tělo, patří totiž i mezi přírodní afrodiziaka.
Zrnková káva MOONA VANILKA je 100% Arabica s přírodním vanilkovým aroma.
Pokud je zrnková káva 100% Arabica, znamená to, že kávová zrna pocházejí z kávovníku arabského, který je známý rozmanitostí mnoha odrůd. Každá odrůda je něčím charakteristická a vzájemně se liší spoustou vlastností. Třeba velikostí zrn, jejich vzhledem, vůní a chutí.
Stoprocentní Arabica s vanilkovým aroma je dokonale vyvážená, jemná a mírně nasládlá káva. Acidita u této kávy není nijak výrazná, proto zachutná i milovníkům kávy, kteří teprve poznávací cestu pražených káv započali. A co víc – pokud jste zvyklí si kávu doslazovat, díky aroma možná změníte názor a cukr už nebudete potřebovat.
Proč jsme vybrali zrovna vanilku?
Pravá vanilka má bohatou, exotickou a nezapomenutelnou vůni. Její chuť je popisována jako jemná, ovocná a sladká s dřevitými a kouřovými tóny. Pochází z původního Mexika a místní obyvatelé spolu se starými Aztéky věděli, že vanilkové aroma se nejvíce uvolňuje při zahřátí, proto ji přidávali do sladkých jídel, pochutin a teplých nápojů. Díky spojení vanilky a kávy zažijete nevšední zážitek, který potěší vaše smysly a zároveň dodá pocit bezpečí. Káva je středně silná, krémová, s bohatým aroma, které vás doslova očaruje. Vanilka dokáže povzbudit nejen mysl, ale i tělo, patří totiž i mezi přírodní afrodiziaka.
Důležitost země původu
Chuť a aroma kávy je ovlivněno zemí a polohou pěstování. Například Jižní a Střední Amerika produkuje kávu díky svým podnebným podmínkám plnou zemitých tónů, až lehce nahořklé chuti a se střední až nízkou aciditou.
Zemí původu zrnkové kávy MOONA Vanilka je Brazílie a Kolumbie.
A zpracování kávových zrn?
Vedle podnebí a nadmořské výšky i další faktory, včetně sklizně a způsobu zpracování kávových zrn, ovlivňují kvalitu kávy. Jak to tedy probíhá u nás? Samotné bobule kávovníku vypadají jako třešně. Sbírají se ručně a jsou zpracovány takzvanou mokrou metodou. Ručně nasbírané plody jsou nasypány do vody a tím se oddělí nekvalitní bobule od kvalitních. Nekvalitní plavou na hladině, kvalitní třešně klesnou ke dnu. Poté se ty kvalitní bobule protlačí drtícími plechy. Tím se uvolní kožovitá slupka, která v sobě ukrývá dvě světle zelená kávová zrna. Pak je potřeba kávu zpracovat anaerobní fermentací a usušit.
Garance kvality
Celý proces je velmi finančně nákladný a je proto bedlivě sledován a kontrolován každý krok. Vše vyžaduje stoprocentní péči, zkušenost a nadšení. Díky tomu máte ale jistotu, že na svůj stůl dostáváte to nejlepší. Ruční, citlivé a moderní zpracování je pro naši kávu samozřejmostí. Zároveň nám jde i o férové obchodování a káva se právem pyšní označením FAIR TRADE.
A na závěr pražení
Výborný výběr, způsob sběru a zpracování kvalitních zrnek kávy je nakonec umocněn pražením. Kvalita pražené kávy přímo souvisí i s dovedností pražiče. Ten správný, totiž umí skvěle během 15-20 minut rozvinout ty nejlepší vlastnosti kávy. Ať už pomalým a šetrným pražením při nízkých teplotách nebo pražením při maximální teplotě 240 stupňů.
Správná příprava
Pro váš šálek kvalitní kávy jsme udělali maximum. Pohlídali jsme co jsme mohli, teď už můžeme jen doporučit, jak si ji nejlépe vychutnat. Naši kávu si můžete snadno, rychle a elegantně připravit i v našich EMPOT konvičkách.
Kávu namelte na požadovanou hrubost. Na jeden šálek kávy použijte alespoň 1,5–2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy. Tu pak zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.
Máte-li doma automatický kávovar na zrnkovou kávu, i v něm můžete naše aroma kávy připravovat. A pokud si rádi pochutnáváte na cappuccinu či latté, chuť kvalitního mléka nebo přidání smetany přírodní aromata jen umocní.
Nyní už nám zbývá poslední. Popřát Vám dobrou chuť a doufat, že si s naší kávou vytvoříte svůj kávový obřad, takový váš oblíbený rituál :).
Zrnková káva s vanilkou
Zrnková káva je ta nejkvalitnější forma kávy, kterou si můžeme dopřát. Čerstvá, ručně pražená a před přípravou právě namletá to už je zážitek sám o sobě. My jsme vám k tomu přidali ještě špetku vanilky. Toto úžasné spojení zrnkové vanilkové kávy si zamilujete při prvním doušku.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.