Zrnková káva MOONA RITUAL
Zrnková káva je ta nejkvalitnější forma kávy, kterou si můžeme dopřát. Pokud je navíc pražená s láskou a úctou k přírodě jako naše káva MOONA RITUAL, je prožitek kávového rituálu ještě umocněn.
Zrnková káva MOONA RITUAL je 100% Arabica.
Pokud je zrnková káva 100% Arabica, znamená to, že kávová zrna pocházejí z kávovníku arabského, který je známý rozmanitostí mnoha odrůd. Každá odrůda je něčím charakteristická a vzájemně se liší spoustou vlastností. Třeba velikostí zrn, jejich vzhledem, vůní a chutí. U naší kávy MOONA najdete především odrůdy Catuai a Catrurra a další klasické odrůdy.
A jak můžeme charakterizovat kávu, kterou jsme pro Vás vybrali?
Díky zkušenému výběru a kombinaci kávových zrn vznikla tato unikátní, vyvážená káva s velmi jemným aroma, lehkou pěnou a nízkou aciditou. Vaše chuťové pohárky osloví lehounce pikantními ořechovými tóny.
Komu bude tato káva vyhovovat úplně nejvíc?
Tato směs zrnkové vyvážené horské kávy je vhodná pro osoby s citlivým žaludkem, je totiž díky nízké aciditě velmi lehce stravitelná. Dále je vhodná pro ty, kteří kávový nápoj rádi popíjejí po celý den (nižší obsah kofeinu).
Důležitost země původu
Chuť a aroma kávy je ovlivněno zemí a polohou pěstování. Například Jižní a Střední Amerika produkuje kávu díky svým podnebným podmínkám plnou zemitých tónů, až lehce nahořklé chuti a se střední až nízkou aciditou.
Země původu zrnkové kávy MOONA RITUAL je Brazílie (Doce DIamantia, Cerrado) a Nikaragua (Jinotega).
A zpracování kávových zrn?
Vedle podnebí a nadmořské výšky i další faktory, včetně sklizně a způsobu zpracování kávových zrn, ovlivňují kvalitu kávy. Jak to tedy probíhá u nás? Samotné bobule kávovníku vypadají jako třešně. Sbírají se ručně a jsou zpracovány takzvanou mokrou metodou. Ručně nasbírané plody jsou nasypány do vody a tím se oddělí nekvalitní bobule od kvalitních. Nekvalitní plavou na hladině, kvalitní třešně klesnou ke dnu. Poté se ty kvalitní bobule protlačí drtícími plechy. Tím se uvolní kožovitá slupka, která v sobě ukrývá dvě světle zelená kávová zrna. Pak je potřeba kávu zpracovat anaerobní fermentací a usušit.
Garance kvality
Celý proces je velmi finančně nákladný a je proto bedlivě sledován a kontrolován každý krok. Vše vyžaduje stoprocentní péči, zkušenost a nadšení. Díky tomu máte ale jistotu, že na svůj stůl dostáváte to nejlepší.
A na závěr pražení
Výborný výběr, způsob sběru a zpracování kvalitních zrnek kávy je nakonec umocněn pražením. Kvalita pražené kávy přímo souvisí i s dovedností pražiče. Ten správný, totiž umí skvěle během 15-20 minut rozvinout ty nejlepší vlastnosti kávy. Ať už pomalým a šetrným pražením při nízkých teplotách nebo pražením při maximální teplotě 240 stupňů.
A proč Ritual?
Pro váš šálek kvalitní kávy jsme udělali maximum. Pohlídali jsme co jsme mohli, to je už u nás takový kávový rituál. Je tu ale ještě jedna věc, kterou vám chceme říct. Naši kávu si můžete snadno, rychle a elegantně připravit i v našich EMPOT konvičkách.
Nyní už nám zbývá poslední. Popřát Vám dobrou chuť a doufat, že si s naší kávou vytvoříte svůj kávový obřad, takový váš oblíbený rituál :).
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.