Nesířeno.
Co znamená nesířeno a proč se vlastně síří?
Jistě jste si všimli, že některé ovoce je sířené. Někteří výrobci opravdu používají konzervační látky typu oxid siřičitý (E220). Tento siřičitan vylepšuje vzhled sušených plodů, protože zabraňuje jejich oxidaci a následné ztrátě barvy. Ovoce sušené bez siřičitanů změní u některých plodů barvu na hnědou (banány, meruňky, apod.). Sířené naopak barvu zachovají (žlutá, oranžová,apod.).
Někteří z nás můžeme být citliví na siřičitany, což se může projevit kožními vyrážkami, astmatickým záchvatem či žaludečními křečemi.
Je však nutné zmínit i možnost, že nesířené ovoce, pokud není správně uskladněno či s ním od počátku není dobře manipulováno, může být znečištěno houbami a mytotoxiny. Proto je důležité při nákupu sušených plodů pátrat i po jejich původu, způsobu zpracování, distribuce, balení, apod.
Ovocné svačinky HORIZON obsahují ručně sbírané a tříděné plody z kolumbijských plantážích. Ovoce je dozrálé do úžasné lahodné, sladké chuti a naplněné do poslední kapky jihoamerickým sluncem.
Pomalé a mírné sušení prvotřídních plodů na slunci (bez přidaných siřičitanů) dovolí plodům zachovat si všechny živiny a snížit obsah vody na minimum. V řádně usušených plodech se nedaří plísním, houbám ani toxinům.