Čokoláda, Kolagen

Vitamínová bomba jménem ACEROLA

Vitamínová bomba jménem acerola  patří mezi nejbohatší přírodní zdroje vitamínu C na světě. Je skvělá na energii, podporuje imunitu, tvorbu kolagenu a mnoho dalšího.

Guaranská třešeň, barbadoská třešeň či západoindická třešeň, to je několik rozmanitých názvů pro keř, poskytující úžasné peckovité plody. Stálezelený rozložitý keř nebo malý strom roste převážně v tropických oblastech světa (Mexiko, Karibik, Indie, Florida, apod.). V našich zeměpisných šířkách prozatím nebyla barbadoská třešeň moc známá, ale to se v současné době mění. Plody aceroly mají oranžovou až červenou barvu  a chutnají svěže kysele.

Čím je acerola tak výjimečná?

Její plody jsou velmi ceněny pro vysoký obsah vitamínu C, dokonce se uvádí, že jeho obsah je 50-100 krát vyšší než u citrusových plodů. Pár kousků tohoto ovoce pak snadno pokryje denní spotřebu vitamínu C. To věděli již naši předci, hlavně mořeplavci.  Sušenou acerolu s sebou vozili na dlouhé plavby a předcházeli její konzumací kurdějím. Zároveň byla po staletí využívána k harmonizaci jaterních nebo zažívacích obtíží (průjmy a bolesti žaludku).

Výhody tohoto ovoce ale nejsou jen v obsahu vitamínu C

Vitamín C však není jediná cenná složka acerola třešně. Také obsahuje zvýšené množství vitamínu A a vitamíny skupiny B (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9), vitamín E a minerály jako např. draslík, hořčík, zinek, vápník, železo, měď, fosfor. Díky zvýšenému množství antioxidantů také chrání před oxidačním stresem, nemocemi srdce a optimalizuje krevní tlak. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky, čímž napomáhá při artriditě.

Tato superpotravina navíc snižuje hladinu cukru v krvi, reguluje hladinu glukózy při diabetu a předchází chronickým zánětlivým onemocněním. V kombinaci s kolagenem napomáhá novotvorbě a zpevnění vazivových tkání, svalů, pleti, vlasů, nehtů, hojení jizev, akné, zrychlení metabolismu a hubnutí.

Dále acerola napomáhá tělu:  
  • při tvorbě kolagenu pro optimální funkci krevních cév
  • k tvorbě kolagenu pro optimální funkci kostí, chrupavek, vazů, dásní, kůže, zubů
  • k optimalizaci metabolismu, činnosti nervové soustavy a psychické vyrovnanosti
  • k optimální funkci imunitního systému a ochraně buněk před oxidativním stresem
  • při snížení míry únavy a vyčerpání
  • k optimálnímu využití vitamínu E a zvyšuje vstřebávání železa do organismu
  • k udržení normální funkce imunitního systému během intenzívního fyzického výkonu a po něm
  • a v mnoha dalších oblastech fungování tak složitého nástroje, jakým je naše tělo.
Proč se ale o acerole na našem blogu zmiňujeme?

Pro její jedinečnou vlastnost napomáhat vstřebávání kolagenu do organismu. Díky tomu jsme ji použili hned ve dvou našich produktech. Ve všech našich kolagenových čokoládách MOONA a v Collagen peptide powder.

Vitamínová bomba jinak než v ovoci

Ne vždy musíte jíst přímo ovoce, abyste tělu dopřáli vitamíny. Někdy můžete i mlsat. Když si necháte kousek čokolády MOONA rozpouštět na jazyku, ucítíte lehounce nakyslou chuť aceroly. Nejen že čokoládu ochutí, ale pomůže kolagenu, který je také součástí čokolády, vstřebat se v těle, doputovat do všech potřebných míst organismu, podpořit hojení a proces obnovy, tedy omlazení. Denní dávku vitamínu C pak pro tělo získáte již z půl tabulky čokolády MOONA.  A troufáme si tvrdit, že vitamín v této podobě dokáže sníst každý a s chutí 😊.

Druhým produktem, kam jsme acerolu zakomponovali, zamíchali, přidali, je Collagen peptide powder. Jedná se o kolagenní peptidy VERISOL® v prášku, ze kterého si během chviličky vytvoříte úžasný, lahodný, zdravý a tělu velmi prospěšný nápoj.  Námi používaný kolagen typu  je sám o sobě bez chuti a aroma. Acerola mu dodává jemnou nakyslou chuť. Opět je zde tato třešeň přidána proto, aby bylo využito vitamínu C k vstřebání kolagenu do organismu. A co je naprostá bomba: denní dávka vitamínu C je obsažena v jedné lžičce kolagenového prášku.  Přejeme příjemné popíjení lahodného nápoje, ze kterého si můžete udělat krásný rituál.

 

 

 

 

 

Zpět na seznam

Napsat komentář