Čokoláda a čokoládové výrobky, pro ně má slabost nejeden z nás. Pohladí nejen naše chuťové pohárky, ale zároveň i duši a přináší nám radost a potěšení. Prostě s čokoládou můžeme mít sladkou chvilku sami pro sebe, každý den, kdykoliv.
Jak se ale čokoláda hodí do zdravého životního stylu?
Není to jen laskomina, ale naopak kvalitní bean to bar čokoláda je superpotravina. S ní zvládnete dokonce i hubnout.
Většina supermarketových čokolád se vyrábí z afrického kakaa, které se pěstuje za nelidských až otrockých podmínek, často jsou do velmi těžké práce zapojovány děti. Překupníci, kteří kakao od afrických farmářů vykupují platí minimum a farmářům pak nezbývají prostředky na zušlechťování plantáží. Ty pak vytěžené a zničené již nemají kvalitní a dobrou úrodu.
Výrobci naší čokolády nakupují kakaové boby v Kolumbii, kde je s láskou pěstuje na rodinné farmě Justinian Suaréz. Osobně se se svým farmářem znají, několikrát navštívili jeho plantáže a ví, že hnojí pouze přírodními probiotiky, ctí přírodu, šetrně se chová ke svým zaměstnancům a nevyužívá dětské pracovní síly. Nákup probíhá přímo bez překupníků a cena za kakaové boby je přesně taková, aby obě strany mohly perfektně fungovat a spolupráce byla bezchybná a dlouhodobá.
Velké množství minerálních látek
Právě kvalitní čokoláda, u které jste si jisti původem, a která je opravdu vyrobena z těch nejlepších surovin, prospívá vašemu zdraví a postavě, protože obsahuje velké množství minerálních látek. Také s lehkostí zmírňuje pocity úzkosti a působí antidepresivně.
Nebo Vám může být nápomocná při zahnání únavy či ochraně cév. Může i blahodárně působit na pokožku, cholesterol, navodí pocit štěstí. Pokud si budete vybírat čokoládu s vysokým obsahem kakaa, kvalitního kakaového másla budete mít i blahodárný zdroj zinku, železa, magnesia a mědi, vitamínů, antioxidantů a zdravých tuků.
Výrobce naší čokolády také nepodporuje proces alkalizace kakaových bobů. Je to proces, kdy se nekvalitní kakaové boby namáčení do zásaditého činidla, aby ztratily přílišnou hořkost či kyselost. Bohužel pak celá kakaová hmota přijde o ty nejlepší živiny a celá hmota je tzv. mrtvá.
Zároveň při výrobě naší čokolády MOONA není z bobů extrahováno kakaové máslo. Skvělý tuk ceněný hlavně farmaceutickým a kosmetickým průmyslem se často od zbytku hmoty odděluje a prodává právě farmaceutickým a kosmetickým firmám. Jen malý zbytek se vrací do běžných čokolád.